Ijzerlaan

Bredastraat-Noord open vanaf 22 juni

De brug over het nieuwe kanaal in de IJzerlaan is klaar op vrijdag 22 juni. Dan kan het verkeer weer van de IJzerlaan de wijk Steenborgerweert via de Bredastraat  bereiken en verlaten. De Merksemsestraat wordt tijdelijk een doodlopende straat.

Het kruispunt van de IJzerlaan met de Bredastraat gaat weer open richting de Steenborgerweert op vrijdag 22 juni 2018. Het kruispunt was gedeeltelijk afgesloten, richting het noorden, voor de bouw van het nieuwe kanaal in de IJzerlaan. Nu is de brug over dit kanaal klaar en kan het volledige kruispunt weer gebruikt worden.

Merksemsestraat wordt tijdelijk een doodlopende straat

Zolang de noorderlijke aftakking van de Bredastraat niet gebruikt kon worden, werd de wijk Steenborgerweert ontsloten via een omleidingsweg die uitkwam op de Merksemstraat. Nu de Bredastraat weer open is, kan de omleidingsweg opgebroken worden. Hierdoor kan de uiteindelijke aansluiting van en naar de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal afgewerkt worden.

De Merksemsestraat blijft tijdelijk een dubbelrichtingsstraat, maar loopt voorlopig dood. Eens de ventweg langs de IJzerlaan afgewerkt is, wordt de Merksemsetraat weer enkelrichting, zoals voor de werken het geval was.