Ijzerlaan

Overzicht van de werken langs de IJzerlaan in 2018

De werken langs de IJzerlaan gaan stilaan de laatste fase in. Volgens de planning gaan tegen het einde van de zomer alle werken klaar zijn. Een overzicht van wat er de komende maanden zal gebeuren aan de Antwerpse zijde van het project...

Bodem IJzerlaankanaal

Begin 2018 werd de bodem uit onderwaterbeton gegoten in het eerste deel van het kanaal. Tegen eind mei volgen de overige 2 delen van het kanaal. Dan verdwijnen ook de rode stempels die de zijwanden ondersteunen.

Aanleg ventweg tussen Noorderlaan en Steenborgerweert

De werken aan het eerste stuk van de ventweg langs het nieuwe kanaal zijn begin maart 2018 gestart. Het deel tussen de Noorderlaan en de Steenborgerweert is als eerste aan de beurt. De werken verlopen in fases zodat de bedrijven langs de ventweg steeds bereikbaar blijven.

Aanplantingen in parkje bij Noordschippersdok   

Aan het einde van de Samberstraat, bij de bocht van de IJzerlaan naar de Slachthuislaan, worden nog de laatste aanplantingen aan het parkje bij het Noordschippersdok uitgevoerd.

Vlonder langs het kanaal

Kort nadat het kanaal een bodem heeft, start in juni de aanleg van de vlonder of steiger langs het kanaal. De vlonder komt in het kanaal tussen de Steenborgerweert en het kruispunt met de Bredastraat.

Start bouw brug Bredastraat

In maart starten ook de werken aan de brug over het kanaal die het noordelijke deel van de Bredastraat weer met de IJzerlaan zal verbinden. De brug zal in de zomer klaar zijn. Daarna kan de tijdelijke omleidingsweg, van de Denderstraat naar de Merksemsestraat, opgebroken worden.

Aansluiting naar fietsbrug

Nadat de brug naar de Bredastraat voltooid is en de tijdelijke omleidingsweg verwijderd is, kan de aansluiting naar de IJzerlaanfietsbrug gebouwd worden. Het fietspad zal uitkomen ter hoogte van de Samberstraat en via een brugje over het nieuwe kanaal naar de fietsbrug leiden.

Verbreding Albertkanaal

Aan de Antwerpse zijde van het Albertkanaal zijn de graafwerken opgestart. Nu de kademuren klaar zijn, kan de grond uitgegraven worden tussen oude en nieuwe kademuren.

 

Dit was het overzicht de werken aan de Antwerpse zijde. Benieuwd wat er aan de zijde van Merksem nog staat te gebeuren? Bekijk het hier>