Ijzerlaan

Feestelijke opening nieuwe aanloophelling fietsbrug op 30 november

Komende donderdag zal de Antwerpse Schepen van Mobiliteit, Koen Kennis, om 7.45 uur, samen met de districtsvoorzitters van Merksem, Luc Bungeneers en Antwerpen, Paul Cordy, de nieuwe aanloophelling openen.

Opening met ontbijt

Meteen na de opening van de aanloophelling krijgen de eerste 700 gebruikers van de brug koffiekoeken, koffie of thee aangeboden om hen te bedanken voor hun geduld tijdens de werken.

De opening vindt plaats aan de hoek van de Campiniastraat met de Blijvoort in Merksem*. Passanten die geen tijd hebben voor de opening, kunnen ongehinderd gebruik blijven maken van de tijdelijke stelling die via de Oude Bredabaan bereikbaar blijft tot na de opening.

*Zie aanduiding op het kaartje onderaan dit artikel

Fietsomleiding in Merksem verdwijnt

Na de opening vervalt de omleiding voor fietsers via de Oude Bredabaan in Merksem. Het nieuwe fietspad in de Campiniastraat is dan opnieuw verbonden met de fietsbrug.

Bekijk hier de verkeerssituatie voor de fietsers >

Nieuw parkje

De werken in de buurt zijn nog niet klaar. Rondom de aanloophelling wordt een nieuw parkje ingericht. Verderop richting de Groenendaallaan legt de aannemer tussen de bermen van de oude aanloophelling van de IJzerlaanbrug een tijdelijke weg aan. Daarnaast komen er nog fiets- en wandelverbindingen tussen de Blijvoort en de Oude Bredabaan en tussen de Roederdelft en de Taxandriastraat. Tenslotte wordt ter hoogte van de fietsbrug de Vaartkaai heraangelegd en het Albertkanaal verbreed. In de zomer van 2018 zijn al deze werken klaar.

Bekijk hier de definietieve plannen voor de zijde van Merksem >