Ijzerlaan

Op 1 maart starten aan de zijde van Merksem de werken aan aanloophelling IJzerlaanbrug

Helling op ir. Menneslaan maakt plaats voor fietsbrug en omleidingsweg

Tot 1 maart kan het verkeer nog via de aanloophelling tussen de Groenendaallaan en de Vaartkaai rijden en kunnen de bussen van De Lijn nog over de oude brug rijden. Na 1 maart is dat niet meer mogelijk. Het verkeer volgt dan de bestaande omleidingen.
De bussen van bundel 600 worden omgeleid via de Groenendaallaan – Noorderlaan.

Bekijk hier de omleidingen voor het doorgaande verkeer.


Plaatselijk verkeer

Voor plaatselijk verkeer en fietsers op de Vaartkaai houden deze werken meer wijzigingen in.

  • Het stuk van de oude Bredabaan naast de Ir. Menneslaan wordt afgesloten voor verkeer. Voor plaatselijk verkeer is er een omleiding voorzien.
  • Fietsers op de Vaartkaai zullen niet rechtsreeks de IJzerlaanbrug op kunnen en omgekeerd. Eerst dient een tijdelijke fietshelling naar de nieuwe fietsbrug aangelegd te worden. Dit neemt ongeveer een maand in beslag. Fietsers moeten tot dan via de Groenendaallaan omrijden om op de IJzerlaanbrug te geraken.
  • De huidige doorgang onder ir. Menneslaan, aan het waterzuiveringsstation, tussen IJskelder en de Oude Bredabaan wordt gesloten.

Klik op de kaart onderaan om de omleidingen voor het plaatselijke verkeer te bekijken.


Waarom worden deze werken uitgevoerd?

De werken zijn nodig om de aansluitingen van de nieuwe fietsbrug te bouwen en om een tijdelijke omleiding voor de Vaartkaai aan te leggen. Dit laatste gebeurt ter hoogte van het waterzuiveringsstation, aan de huidige doorsteek onder de ir. Menneslaan. Zo kan het verkeer omgeleid worden en kunnen intussen de bestaande IJzerlaanbrug en de landhoofden van de brug afgebroken worden.

In deze fase worden ook de grondwerken opgestart aan het deel van de aanloophelling tussen de Campinia- en Taxandriastraat.