Ijzerlaan

Kruispunt IJzerlaan met Bredastraat afgesloten voor 8 weken

Vanaf maandag 23 januari 2017 wordt op het zuidelijke deel van de IJzerlaan het kruispunt met de Bredastraat afgesloten voor 8 weken. Het kruispunt wordt in deze periode volledig heraangelegd. Je kan dan niet langer via de Bredastraat de wijk DAM in- of uitrijden. De doorstroming op de IJzerlaan en de wijk Steenborgerweert blijft verzekerd.

Lokale omleiding wijk DAM

  • Met de auto

De bewoners van de wijk Dam kunnen de IJzerlaan bereiken via de omleiding Kalverstraat: via de Lange Lobroekstraat en de Kalverstraat rij je naar de Slachthuislaan om de IJzerlaan te bereiken. 

Ook via Viaduct Dam, de Ellermanstraat, Italiëlei en het Hardenvoortviaduct kan je richting IJzerlaan rijden.

  • Fietsers en voetgangers

Voor fietsers blijft de huidige omleiding behouden. In de noord-zuidrichting rijd je via de IJzerlaan, Noorderlaan, Asiadok-Oostkaai en Hardenvoort naar het centrum van Antwerpen.

Voetgangers kunnen tijdens de werken aan het kruispunt IJzerlaan/Bredastraat steeds de werfzone passeren in de noord-/zuidrichting. Fietsers met bestemming wijk DAM kunnen deze doorgang ook gebruiken, maar moeten dan wel afstappen. De doorgang zal verschuiven naargelang de werken vorderen.

  • Bussen

De bussen van bundel 600 en buslijn 23 volgen een omleiding. Meer info vind je op www.delijn.be of check onze pagina 'Bereikbaarheid'.

Verkeerssituatie wijk DAM

Door de nieuwe werfzone op de zuidzijde van de IJzerlaan kan je de Maasstraat niet inrijden via de IJzerlaan of Noordschippersdok uitrijden naar de IJzerlaan. Je zal dus moeten terugdraaien om de straat uit te rijden en de omleiding naar de Kalverstraat volgen om de IJzerlaan te bereiken.

Daarom worden de Maasstraat, Samberstraat en Noordschippersdok tijdelijk dubbelrichtingsstraten ipv enkelrichtingsstraten. In deze straten wordt op sommige plaatsen een parkeerverbod ingevoerd om de doorstroming te verzekeren. 

Bereikbaarheid wijk Steenborgerweert

De wijk Steenborgerweert, ten noorden van de IJzerlaan, blijft bereikbaar via de Bredastraat. Het kruispunt met de Bredastraat op het noordelijke deel van de IJzerlaan, blijft immers open en is bereikbaar via de tijdelijke weg die de Slachthuislaan met de Noorderlaan verbindt.

Bereikbaarheid bedrijven op de IJzerlaan

De bedrijven die op de zuidkant van de IJzerlaan gevestigd zijn, kunnen het bedrijf bereiken over de werfzone. Uitzonderlijk zal dit gedurende een korte periode niet mogelijk zijn wanneer bijvoorbeeld riolering wordt gestoken of asfalt gegoten voor de deur.

Situaties van jouw bedrijf die specifieke aandacht vragen tijdens deze werken, meld je dan ook best aan onze werfcommunicator: Jan Verschooren, e-mail: Jan.verschooren@bamnv.be.

Wat gebeurt er op de IJzerlaan?

De zuidelijke helft van de IJzerlaan, het deel tegen de wijk DAM, wordt definitief heraangelegd. De nutsleidingen worden vernieuwd. Er gebeurt archeologisch onderzoek van de ondergrond. We leggen nieuwe riolering aan en sluiten deze aan op de huizen. Aansluitend krijgt de IJzerlaan een nieuw wegdek met een breed voetpad en een dubbelrichtingsfietspad. Groenstroken of vergroende parkeerstroken scheiden het fietspad van de weg dat 2 rijstroken in elke rijrichting krijgt, naar het beeld van de zuidelijke Singel. Deze werken duren tot eind augustus 2017.

Van 23 januari tot 19 maart gebeuren deze werken voor het stuk IJzerlaan dat de Bredastraat kruist. Dit kan niet zonder het kruispunt op de zuidkant tijdens deze 8 weken af te sluiten. Nadien gaat het kruispunt weer open.

*Klik hieronder op de kaart om de omleiding en verkeerssituatie in de wijk DAM te bekijken.