Ijzerlaan

Weekend 2-5 december: Vaartkaai onderbroken aan IJzerlaanbrug

In het weekend van 3 op 4 december wordt het middelste deel van de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal op zijn plaats gezet, naast de oude IJzerlaanbrug.  Om deze werken tot een goed einde te brengen wordt de Vaartkaai op vrijdag 2 december vanaf 20 uur afgesloten voor alle verkeer.  Ook fietsers kunnen niet meer door via het jaagpad. Dit om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen tijdens het plaatsen van de brug.

In de loop van maandagmiddag 5 december gaat de Vaartkaai terug open voor het vekeer.

Omleidingen

Autoverkeer naar Antwerpen:

  • Via de Deurnsebaan naar de Bisschoppenhoflaan
  • Via Schijnpoortweg, Burgemeester Gabriel Theunisbrug naar de Ingenieur Menneslaan
  • Via de aanloophelling van de IJzerlaanbrug terug naar de Vaartkaai

Autoverkeer naar Schoten:

  • Via de Ingenieur Menneslaan naar de Minister Delbekelaan
  • Via Duvelshoek terug naar de Vaartkaai.

Fietsers

  • Via de Carettestraat naar de Oude Bredabaan om via de Ingenieur Menneslaan terug naar de Vaartkaai te gaan
  • Bijkomend wordt van zaterdagavond 22u tot zondagmorgen de oude IJzerlaanbrug omwille van veiligheidsredenen volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers. Dit betekent dat fietsers die nacht moeten omrijden via Groenendaallaan/Noorderlaan of Schijnpoortweg/Singel om van Merksem naar Antwerpen te fietsen of omgekeerd. Vanaf zondagmorgen kunnen fietsers en voetgangers opnieuw de IJzerlaanbrug gebruiken.
IJzerlaanbrug definitief dicht
 
Vanaf 28 november gaat de IJzerlaanbrug definitief dicht voor het verkeer. De IJzerlaanbrug wordt immers vervangen door een fietsbrug. Auto's volgen voortaan de route via de Groenendaallaan-Noorderlaan voor de verbinding tussen Merksem en Antwerpen. In afwachting dat de nieuwe fietsbrug in gebruik wordt genomen (april 2017), kunnen fietsers steeds de oude IJzerlaanbrug gebruiken.
 
 
* Klik op de kaart hieronder om de lokale omleiding voor de Vaartkaai te bekijken (2-5 december)