Ijzerlaan

Verkeer IJzerlaanbrug stadinwaarts op 1 rijstrook vanaf vrijdag 11 november

Vanaf vrijdag 11 november 2016 moet het verkeer dat via de IJzerlaanbrug richting stad rijdt over één rijstrook in plaats van twee. Ter hoogte van het kruispunt IJzerlaan-Bredastraat beschikt het verkeer opnieuw over drie rijstroken. Deze nieuwe verkeerssituatie blijft behouden tot de IJzerlaanbrug op maandag 28 november definitief wordt afgesloten voor het verkeer.

11 november 2016: 1 rijstrook stadinwaarts op de IJzerlaanbrug

Vanaf vrijdag 11 november moet het verkeer dat via de IJzerlaanbrug van Merksem naar Antwerpen rijdt op de brug over één rijstrook in plaats van twee. Verderop, aan het kruispunt van de IJzerlaan met de Bredastraat beschikt het verkeer opnieuw over drie rijstroken. De situatie blijft behouden tot de IJzerlaanbrug op maandag 28 november definitief wordt afgesloten voor het verkeer.

Deze nieuwe verkeerssituatie houdt verband met de afbraakwerken aan de keermuur van de aanloophelling van de IJzerlaanbrug.

Staduitwaarts, van Antwerpen naar Merksem, rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken.

28 november 2016: IJzerlaanbrug definitief dicht voor voertuigen

Op maandag 28 november wordt de IJzerlaanbrug definitief afgesloten voor het verkeer. Dan start de afbraak van de aanloophelling aan de zijde van Antwerpen. Zo kan op deze plaats een tijdelijke omleidingsweg worden aangelegd tussen de Slachthuislaan en de noordelijke ventweg van de IJzerlaan. De IJzerlaanbrug wordt vervangen door een fiets- en wandelbrug. De fietsbrug wordt in april 2017 in gebruik genomen.

Voetgangers en fietsers kunnen via de oude IJzerlaanbrug blijven rijden tot de nieuwe fietsbrug in gebruik wordt genomen.