Ijzerlaan

Studenten AP Hogeschool en partners Talentenwerf bezoeken werf IJzerlaan

Op vrijdag 20 mei bezochten een 20-tal studenten van de Artesis Plantijn Hogeschool en partners van Talentenwerf de werf IJzerlaan.

Het project IJzerlaan participeert aan Talentenwerf. Zo zullen er, tijdens de werken aan de IJzerlaan en IJzerlaanbrug, 451 opleidingsplaatsen aangeboden worden op de werf voor werkzoekenden en leerlingen uit het bouwonderwijs. Dit bezoek was dan ook een goede manier voor de partners en studenten om kennis te maken met het project en de bouwmethodes die gebruikt worden om bijvoorbeeld de diepwanden te maken.

Deze diepwanden zijn nodig bij de uitgraving van een persput voor een leidingenkoker onder het Albertkanaal. De persput is zo'n 30 meter diep en heeft een diameter van 15 meter. Hij is zo goed als klaar.

Lees meer over de aanleg van een leidingenkoker onder het Albertkanaal >

Wat is talentenwerf?
Talentenwerf zorgt in de provincie Antwerpen voor opleidingen en voor de duurzame en kwalitatieve invulling van vacatures in de bouw. Samen met bouwheren en aannemers werkt zij opleidingstrajecten uit voor zowel werkzoekenden als het onderwijs. Talentenwerf is een samenwerkingsverband tussen de sociale partners van de bouwsector (Confederatie Bouw Antwerpen, Bouwunie Antwerpen, ABVV, ACV, ACLVB) vertegenwoordigd door het FVB, de Stad Antwerpen en de VDAB, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

Ook de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en aannemer THV Besix/Stadsbader scharen zich bij de werken aan de IJzerlaan en IJzerlaanbrug achter dit waardevolle initiatief. Zo bieden ze de komende jaren 451 opleidingsplaatsen aan voor werkzoekenden en leerlingen uit het bouwonderwijs op de werf IJzerlaan/IJzerlaanbrug. 
Lees meer over het engagement van de BAM in Talentenwerf >

Meer weten over Talentenwerf? Surf naar www.talentenwerf.be