Ijzerlaan

Weekendwerk kruispunt Noorderlaan/Ijzerlaan succesvol verlopen

Het voorbije weekend is met man en macht gewerkt op het kruispunt van de Noorderlaan en de IJzerlaan. Van vrijdagnacht tot maandagochtend werd gewerkt om de nutsleidingen die dwars onder de Noorderlaan lopen te verleggen. Ondanks de complexiteit van de operatie, is alles vlot verlopen.

Ochtendspits weer over kruispunt

Om de werken te kunnen uitvoeren, werd het kruispunt het hele weekend afgesloten voor verkeer. Maandagochtend werd het kruispunt opnieuw opengesteld. De ochtendspits kon weer normaal gebruik maken van het kruispunt en verliep zonder problemen.

Het werk gaat verder

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen werden afgelopen weekend alle nutswerken die nodig zijn onder de Noorderlaan gebundeld en samen uitgevoerd. Zo hoeven we het verkeer tijdens de rest van het project niet meer volledig af te sluiten. De komende weken wordt er verder gewerkt om de nieuwe kabels en leidingen aan te sluiten op de bestaande en worden voorbereidingen getroffen voor rioleringswerken onder de IJzerlaan. Tegelijk wordt op het afgesloten terrein tussen de Noorderlaan en het Asiadok de ondergrondse sluis vrij gegraven en hersteld.

Doorgang Noorderlaan naar Asiadok-Noordkaai tijdelijk afgesloten

Verkeer op de Noorderlaan en de IJzerlaan wordt niet gehinderd door deze werken. In de ventwegen langs de Noorderlaan en de IJzerlaan en in de Steenborgerweert is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk zodat alle bedrijven bereikbaar blijven.

Tussen 24 augustus en 16 oktober is Asiadok-Noordkaai niet bereikbaar vanaf de Noorderlaan. Voor de noordelijke zone kan het verkeer omrijden via de Bredastraat en de onderdoorgang van de Noorderlaanbrug, voor de zuidelijke zone volgt het verkeer een omleiding via de Bredastraat en Hardenvoort. Het laatste stukje van Asiadok-Oostkaai wordt daarvoor tijdelijk inge­richt voor dubbelrichtingsverkeer. Lokaal verkeer kan via de kaai de werfzone altijd passeren.

Samen met de verkeerspolitie en de betrokken partijen werd een omleidingsplan gemaakt. U kan dit plan hier downloaden.

Meer weten over deze werken?

Schrijf u in op de e-nieuwsbrief of kom een kijkje nemen op onze infostand tijdens de Damse feesten op 12 september, doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur.